EBAY'DAN ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR? (2022 DETAYLI REHBER)


E- Ticaret günümüzde dünyanın her noktasında sıklıkla tercih edilmektedir. Hatta Amerika, Çin ve bazı büyük Avrupa ülkelerinde insan istihdamı minimuma indirgenmiştir. Bunun sebebi, insanların son 10 yıl içerisinde online alışverişe yönelmesi ve pandemi süreci ile birlikte e- ticaretin ne denli güçlü olduğunun gözler önüne serilmesidir. Online alışveriş platformları her ne kadar ülkemizde de pek çok kategoride ürün satışı yapsa da, bu konuda Amerika'dan oldukça geride olduğumuz aşikar. Özellikle Ebay gibi güçlü rakipler varken mücadele etmek Türkiye adına oldukça zor. İHerb gibi medikal satıcılar ya da Ebay Türkiye de hizmet vermemekte. Bu nedenle Amerika'dan alışveriş yapmak güç olabilir.


Amerika'dan Alışverişte Nelere Dikkat Edilmeli?


İstediğiniz bir ürünü Türkiye'de bulamıyor ve Amerika'dan getirtmek mi istiyorsunuz? Öyleyse dikkat etmeniz gereken noktalar olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Bu konuyu açıklamak için, Ebay'i baz alacağız.

  • Ebay, kendi başına bir mağaza değildir. Mağazalar topluluğundan oluşan online bir alışveriş merkezi olarak tanımlamak daha doğru olacaktır. Bu nedenle her satıcı kendi kararlarını almaktadır. Yani; hangi ülkelere ürün gönderip göndermemek satıcıların elindedir.
  • Ebay, kredi kartınızı kabul etmeyebilir. Kredi kartınızı kabul etmemesi durumunda bankanızla görüşebilirsiniz.
  • Ebay'den sipariş vermeyi başarmış olsanız da, Ebay'de yer alan satıcılar ürünü Türkiye'ye gönderse de ürününüz gümrükte kalabilir. Ya da çok büyük gümrük vergileri ödemek durumunda kalabilirsiniz. Ürünün gümrükten geri Amerika'ya iadesi durumunda; ürün geri gönderilir, satıcıyla iletişime geçerek durum anlatılır ve iade talebi oluşturulur.



Amerika'dan Nasıl Alışveriş Yapabilirsiniz?


Bu tür aksilikler sizlerin zaman ve para kaybı yaşamanıza sebep olabilir. Bu problemlerle uğraşmak istemiyorsanız aracı sitelerle çalışmak rahat bir alışveriş süreci geçirmenizi sağlayabilir. Aracı firmalar, sizlere bir Amerika adresi tanımlar. Bu adresinize verdiğiniz siparişler, firma tarafından kontrol edilerek Türkiye'ye kargolanır. Bu sayede, alışverişinizde gümrük vergileri dahil ne kadar ödeyeceğinizi bilir, sürprizlerle karşılaşmazsınız. Ya da daha kötüsü ürününüzün gümrükte kalma ihtimali ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu aracı firmalardan onlarcasını kısa bir internet aramasıyla bulabilirsiniz. Ancak önemli olan aracı firmayı bulmak değil, güvenilir firmayı bulmaktır. Bu noktada Amerikan Paketim sizlere güvenilir ve hızlı teslimat politikasıyla hizmet veriyor. Bu hizmetlerden yararlanmak ve Amerikan Paketim web sitesi ile iletişime geçmek için amerikanpaketim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Kaliteli Giyim Ürünlerinin Yer Aldığı Firma: Favorim50ton

Altınla Şıklığını Ortaya Çıkaracağınız Tek adres

En Popüler Güney Koreli Aktörler